אוניברסיטת חיפה, הפקולטה לחינוך, המחלקה ללימודי המשך והתפתחות מקצועית
קורסים למורים ועובדי חינוך
בינה מלאכותית: הוראה-למידה-הערכה
קורסים למורים ועובדי חינוך
בינה מלאכותית: הוראה-למידה-הערכה
ליצירת קשר, קבלת פרטים נוספים והזמנה:
מנחה:
שירי קאשי, דוקטורנטית וחברת צוות בתכנית לטכנולוגיות בחינוך, בפקולטה לחינוך בחיפה
רקע
בעידן של התקדמות טכנולוגית מואצת, הבינה המלאכותית (AI) משנה את פני החברה, הכלכלה והחינוך. למורים תפקיד קריטי בהכנת התלמידים להתמודדות עם העולם המשתנה, כניסת ה-AI מחייבת אותנו לחשוב מחדש על דרכי הוראה ושיטות הערכה כדי להבטיח חינוך מותאם לעידן הטכנולוגי. קיימת חשיבות רבה להכיר כלים ואפשרויות פדגוגיות לצד אתגרים שהשימוש בבינה המלאכותית מביא עמו. בפתרון הלמידה נעסוק באופן מעמיק בהשפעת הבינה המלאכותית על מערכת החינוך, נלמד כיצד ניתן לשלב כלים חדשניים בשיעורים, ונבחן את הדילמות האתיות והשאלות המוסריות הקשורות לשימוש בטכנולוגיה זו. בנוסף, נעמיק בדרכים שבהן נדרש לשנות את הפדגוגיה ושיטות ההערכה כדי להתאים את מערכת החינוך לעידן החדש.
על התכנית
התכנית נועדה להקנות ידע מעמיק על עקרונות הבינה המלאכותית תוך בחינת ההשפעה על תחום החינוך. התכנית נבנתה במתכונת מודולרית המאפשרת התאמה אישית להיקף של 10, 20 או 30 שעות אקדמיות. ההיבטים שיילמדו יהיו בהלימה להיקף השעות המבוקש.
מטרות:
הכרות והתנסות בכלי AI שונים, תוך דיון וחשיבה מחודשת על האפשרויות הפדגוגיות שהם מזמנים בהוראה, למידה, הערכה וחקר הפרקטיקה
העלאת המודעות לדילמות מוסריות ואתיות הנלוות לשימוש ב-AI, פרטיות ואחריות בשימוש
עידוד חשיבה ביקורתית ויצירתית בנוגע לאתגרי הפדגוגיה בעידן ה AI
הטיות אלגוריתמיות המוטמעות ב-AI. האם גם ל-AI, בדומה לבני אדם, יש הטיות מגדריות, גזעיות ואחרות?
קהל יעד
תהליך הלמידה מיועד למורים מכל תחומי הדעת המעוניינים להעשיר את יכולותיהם, לשלב חדשנות בעבודתם החינוכית ולהתאים את שיטות ההוראה וההערכה שלהם לעידן הבינה המלאכותית.